Sunday, 2 June 2013

Bio Velocity Sleep Mate

                  Mungkin anda pernah dengar atau tidak.. ada satu produk yang dihasilkan bersama sinaran pada waktu DHUHA kerana cahaya pada waktu itu adalah cahaya paling sempurna untuk kesihatan..
                  Ini di nyatakan dalam ayat surah AS-SYAMS


AYAT SURAH AS-SYAMS

والشمس وضحها(1) والقمر أذا تلها(2) والنهار أذا جلها(3) واليل أذا يغشها(4) والسماء وما بنها(5) واللأرض وما طحها(6) ونفس وما سوها(7) فالهمها فجورها وتقوها(8) قد افلح من زكها(9) وقد خاب من دسها(10) كذبت ثمود بطغوها(11) أذا نبعث أشقها(12) فقال لهم رسول الله ناقة الله وسقيها(13) فكذبوه فعقروها فد مدم عليهم ربهم بذنبهم فسوها(14) ولا يخاف عقبها(15)
“Demi matahari dan cahayanya di pagi hari(1) dan bulan apabila mengiringinya(2) dan siang apabila menampakkanya(3) dan malam apabila menutupinya(4) dan langit serta pembinaanya(5) dan bumi serta pemhamparannya(6) dan jiwa serta penyempurnaanya(7) maka Allah mengilhamkan kepada jiwa itu kefasikan dan ketakwaannya(8) sesungguhnya beruntunglah orang yang mrnyucikan jiwa(9) dan sesungguhnya merugilah orang yang mengotorinya(10) thamud telah mendustakan kerana mereka melampaui batas (11) ketika bangkit orang yang paling celaka diantara mereka(12) lalu Rasulullah berkata kepada mereka, “ (Biarkanlah) unta betina Allah dan minumannya.”(13) lalu mereka medustakannya dan menyembelih unta itu, maka Tuhan telah membinasakan mereka disebabkan dosa mereka, lalu Allah menyamaratakan mereka(14) dan Allah tidak takut terhadap akibat tindakan-nya itu.,(15)
    
 HURAIAN 


Ayat pertama dan kedua: dengan matahari dan bulan melalui firma-Nya (bermaksud) “ Demi matahari dan sinar cahayanya dipagi hari, demi purnama apabila mengiringinya.” (al-syams, 91: 1-2).
Allah s.w.t. bersumpah dengan matahari yang terang benderang cahayanya samaada ia terbenam atau terbit. Ini kerana matahari adalah ciptaan Allah yang hebat. Dia bersumpah dengan cahaya matahari diwaktu dhuha iaitu waktu pagi tatkala sinar matahari mula panas terik dan sempurna cahayanya, ini kerana diwaktu inilah bermulanya segala kegiatan kehidupan.
 Petua orang tua pun ada menyatakan jika anak sakit kuning jemurkan di bawah sinaran cahaya matahari di pagi hari. Petua ini sudah digunakan berabad lamanya dan secara tak langsung ia menyongkong ayat1 dan 2 surah AS_SYAMS.
Produk yang saya maksudkan adalah BIO VELOCITY SLEEP MATE. Ia merupakan PELAPIK TILAM pertama di Malaysia dan didunia menggunakan hasil dari garam laut dan sinaran cahaya pada waktu DHUHA. Ia telah dibuat kajian 20 tahun oleh pakar-pakar yg di tauliahkan. Produk ini mempunyai kehebatan tersendiri, yang tidak ada keraguan.... diharap menantikan ulasan nye ya.... bersambung... jika nak tahu lebih cepat.. just msg me...
 

No comments:

Post a Comment

Jom Tonton

Loading...